Aranykéz-Zsuzsa Masszázs SzigetszentmiklósonAranykéz Zsuzsa masszázs
Svédmasszázs
Pránamasszázs
Munkahelyi ülőmasszázs
Árak és Elérhetőség
 

Most kivágható ingyen kupont és egyéb akciókat találsz az "Árak" oldalon !!!

 

Aranykéz-Zsuzsa masszázs

Masszőr vagyok, legfőbb célom, segítséget nyújtani a betegségek megelőzésében és a már meglévők enyhítésében, gyógyításában, fájdalomcsillapításra erős hangsúlyt fektetve.

Olvasd el az oldalamat és ha elnyerte tetszésedet, várlak szeretettel !

 

A masszázsról:

A masszázs hajdan és ma:

A masszázs ilyen-olyan formáját vagy a kézrátételt évezredeken át alkalmazták gyógyításra vagy a betegek fájdalmának enyhítésére. Az antik görög és római orvosok számára a masszázs a gyógyítás és a fájdalomcsillapítás egyik fő eszköze volt. A Kr. e. V század elején

Hippokratész, "az orvostudomány atyja" a következőket írta: "Az orvosnak sok mindenben járatosnak kell lennie, de elsősorban a dörzsölésben. Mert a dörzsölés helyére ránthat egy kilazult ízületet, vagy kilazíthat egy éppenséggel merev ízületet:' Plinius, az ismert római természetgyógyász állandó masszázsban részesült, hogy megszabaduljon az asztmájától, Julius Caesart pedig, aki epilepsziás volt, naponta tetőtől talpig végigcsipkedték, hogy könnyítsenek neuralgiáján és kínzó fejfájásain. Róma bukása után, a Kr. u. V században Európában keveset fejlődött az orvostudomány, a klasszikusok tanainak tanulinányozása és továbbfejlesztése az arabokra maradt. Avicenna, a XI. századi arab filozófus és orvos Kánon című művében megjegyezte: a masszázsnak az a célja, hogy "eloszlassa az izmokban levő fáradt s testedzés híján benn rekedt anyagokat". A középkori Európában megvetették a test örömeit, ezért keveset törődtek a masszázzsal. A XVI. században azonban, elsősorban Ambroise Paré francia orvos munkásságának köszönhetően, felelevenítették a masszázs gyakorlatát. Később, a XIX. század elején a svéd Per Henrik Ling kifejlesztette azt a technikát, amit ma svéd masszázsként ismerünk, s ami nem más, mint a kínai, az egyiptomi, a görög és a római testedzési és élettani gyakorlatok ötvözete. 1813-ban először vette fel tananyagába a masszázst egy stockholmi főiskola, s ettől fogva intézmények és gyógyfürdők alkalmazták szerte a kontinensen. Manapság a masszázs terápiás hatása ismét kivívta az őt megillető elismerést, s mind a műkedvelők, mind a szakemberek körében egyre népszerűbb a nyugati világban is.

 

linkek:

Ingyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonok


 www.masszazs.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!